tirsdag 3. juni 2014

Norge mer islamsk enn Saudi-Arabia?

De fleste vil rynke på nesen av å høre at Norge skårer høyere på islamske verdier enn land som Saudi-Arabia. Dette har blitt hevdet av flere muslimer i lang tid og bare blitt bekreftet gjennom en nylig studien. Interessant nok publiserte NRK en artikkel idag som tar for seg netopp dette:

En forskergruppe har sammenlignet 208 land i verden, og rangert landene etter islamske verdier. Muslimske land scorer gjennomgående lavt i den oppdaterte listen. Saudi-Arabia kommer for eksempel på 131. plass, med Iran og Irak ikke langt bak. 
Grunnverdiene i Islam handler ikke om sharialover eller en religiøs stat, ifølge Hossein Askari. Professoren fra Iran leder forskergruppen ved George Washington University i USA, som legger fram listen. Forskergruppen gikk igjennom Koranen og muslimske tekster for å finne hva tekstene sier om Islam sine idealer.– Vi satte sammen en indeks basert på de aller viktigste verdiene i Islam. Så har vi sett på hvordan verdiene vises igjen i landene, sier Askari.
Les mer på http://www.nrk.no/hordaland/_-norge-blant-verdens-mest-islamske-1.11753230

Her er et utsnitt fra en artikkel i aftenposten som omhandler samme studie:
Ifølge forskerne er et godt styresett sentralt i islam. Et land skal ha gode og velfungerende institusjoner. Lederne skal følge samme lovene som innbyggerne. Samfunnet skal være basert på økonomisk og politisk frihet, og måten samfunnet er organisert på skal fremme økonomisk vekst. Korrupsjon og utarming av samfunnet ikke er forenlig med islam. Ressursene i samfunnet skal komme alle innbyggerne til gode, og innbyggerne skal behandles likt. Ifølge Koranen, og enda viktigere, ifølge alle de islamske lovskolene (ja, den skumle shariaen, vet du) er undertrykkelse av innbyggerne strengt forbudt.
Les mer på http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Norge---et-Mekka-for-muslimer-7594707.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar