lørdag 4. mai 2013

Hvem er terroristene?

Irak....
Libya....
Syria....
Afghanistan....
og torturstedet Guantanamo....

USA har bidratt i å skapt/forverret tonnevis med kaos, traumer og fattigdom i alle disse landene. Tallet på antall uskyldige og sivile mennesker som er blitt drept i løpet av disse "fredelige" og "nødvendige" intervensjonene er oppsiktsvekkende. USA (og NATO) har brutt flere internationale lover gjentatte ganger. På tross for dette så tier verden stille. USA taler om fred og kjærlighet, men handlingene viser (ofte) helt motsatt. Ja, det finnes flerne strålende amerikanere som gjør mye fantastisk og humanitært arbeid i flere u-land, men det hele bildet er ikke slikt. 

Ut ifra mitt perspektiv er internasjonal politikk ett skittent og umoralsk spill,  drevet av menneskets jag etter makt, territorium og grådighet. Hvem som virkelig er verdens terrorister er (dessverre) vanskelig å uttale seg om. At USA er ett av landene i høyeste klasse når det kommer til dette området, mener jeg ikke kunne vært klarere. Men, når jeg snakker skittent spill, gjelder det også de fleste andre styresmakter i verden. Lederne i de såkalte "muslimske" landene, er ikke akkuratt noe å skryte av det heller. 

Er det rart at USAs økonomi går dårlig? Tror de fleste av oss ikke ønsker å vite hvor mye penger som går til krigføring. Nå får vi håpe at ikke ikke innvaderer Iran også...En veldig god og belysende dokumentar som omhandler dette temaet, produsert og skrevet av journalisten John Pilger. Anbefaler å sette av litt tid til denne:
(Note: hele dokumentaren har nå blitt slettet ifra youtube, men her er en liten trailer)




* har nå funnet en ny link til dokumentaren: http://retrofilms.in/index.php?productID=750

Anbefalte linker:
  • http://snutt.nrk.no/multimedia/dronekrigen/dronepiloten 
  • http://www.globalresearch.ca/from-afghanistan-to-syria-womens-rights-war-propaganda-and-the-cia/5329665
  • http://www.veteranstoday.com/2013/04/18/americas-auschwitz-is-the-evil-of-guantanamo/
  • http://www.youtube.com/watch?v=wlcdGZNHBEs   


1 kommentar:

  1. Kunne ikke væt mer enig. Kjempebra skrevet!

    SvarSlett