søndag 12. mai 2013

Israel - representerer staten jødedommen?

Israel-Palestina-konflikten, også kjent som Midtøsten-konflikten, er vel noe de fleste kjenner godt til. Likevel er det ikke her hvor  engasjementet har størst plass hos flertallet. Dette er i og for seg forståelig grunnet konfliktens kompleksitet, varighet, håpløshet og ikke minst distanse. Man har de som er pro-Israel, pro-Palestina og kanskje de aller fleste - nøytrale. 


En palestinsk gutt som gråter foran det som en gang var familiens hus.

Jeg er overhode ikke noe i mot jødene som folk og jødedommen som religion. Det flere er i mot inkludert meg selv, uavhengig av religion og livssyn, er den politikken Israel fører.

Sionister prøver i en rekke land å påvirke både presse og politikere til å stille Israel i et gunstig lys. Og de vil døyve kritikk mot staten Israel, blant annet ved å stemple kritikere av Israel og sionismen, som "anti-semitter". Man må da ærlig talt få lov til å kritisere Israel uten å bli dømt for å være en antisemmitist? De fleste praktiserende jøder er for å nevne det også sterkt i mot Israel og dets behandling av palestinerne. Flere ortodokse jøder mener at sionismen ikke har skapt annet enn rasisme, krig og blod. Ifølge dem er sionismen kun en politisk nasjonalistisk og aggressiv bevegelse, som strider mot alt som står i Torah'en; Du skal ikke stjele (et land), du skal ikke drepe (palestinere), du skal absolutt ikke ha ditt eget land («Israel») før Messias kommer (koranen.no). 

1,7 millioner mennesker i Gaza lever fremdelse i verdens største fengsel. En diger mur strekker seg rundt hele Gazastripen og området blir sperret ifra omverdenen. Flesteparten lever under FNs fattigdomgrense og over 50 % av befolkgningen er under 18 år. Stjelingen av jord (det er jo det det er!) og respektløse behandling av palestinerne er avskylelig. Den maktmisbruken, mishandlingen og apartheidet som foregår er helt hårreisende.. Israel har gjentatte ganger blitt beskyldt for alvorlige brudd må menneskerettighetene og krigsforbrytelser ovenfor palestinerne. Jeg mener det er på tide at de ikke bare blir beskyldt, men også dømt. 

Ja, holocausten var uten tvil grusomt, tragisk og stygt, men legger man sammen antall kvinner og barn og andre uskyldige mennesker som har blitt drept, skadet og må lide grunnet sionismen, så finner man raskt ut hvor utrolig uretferdig dette er. Å drepe er uansett en avskylig handling, og det nytter i hvertfall ikke å bruke holocaut-undskyldningen for å begå slike gorteske og umenneskelige handlinger. Heller ikke jødedommen som religion tiltater på noen som helst måte dette. Igjen, folk tror at religion er all årsaken til krig og vold. Igjen, dette er ett eksempel på at det som oftest er grunnet ett basalt fenomen: menneskets grådighet, behov for makt og arroganse. 

For meg personlig, så ser jeg ingen grunn til at verden skal være stille med tanke på hvilken politikk Israel fører. Det strider mot alt det man kan kalle menneskelig. 

















Så representerer Israel jødedommen? Svaret er nei.
Representerer Israel apartheid og en "smule" terorisme? Hmm...Ja det kan man kanskje si.

Jøder (ortodokse og praktiserende) er sterkt i mot staten israel og den politikken landet fører:


Et sterk anbefalt foredrag holdt av Miko Peled, en jøde og sønn av en inflytelsesrik israelsk general. Dette er en øyeåpner for dem som fortsatt er blinde:



Kronikk ifra nrk.no: http://www.nrk.no/ytring/slipp-kvelertaket-pa-gaza_-1.11207374

Øverste bilde hentet ifra: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/--Ti-ganger-verre-enn-et-jordskjelv-5559786.html#.UY_pgCt5wnQ 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar