fredag 1. februar 2013

Subjektivt syn på de store religionene


Viktig å poengtere at meningen er ikke å støte noen eller vise lite respekt for hva enn du måtte tro på. Det er ikke målet. Jeg respekterer alle de ulike religionene og de som tror må for all del fortsette med det. Men anbefaler likevel alle ta en titt og studere med egne øyne før du eventuelt befatter deg en mening. Personlig mener jeg alle religionene har noe sannhet i seg, men at de gjennom tid og menneskelig korrupsjon har gått i vekk ifra den egentlige og opprinnelige læren. Det er altså muligheter for at mange av religionene (ikke bare jødedommen og kristendommen), har opphav ifra Gud – i islam lærer man at det har vært flere tusen sendebud opp igjennom den menneskelige historien.
  
Mennesket er skapt for å tenke, vurdere og reflektere. Vi er intellektuelle skapninger. Disse egenskapene burde derfor i høyeste grad blir brukt på alle arenaer. Å tro på noe fordi foreldre dine gjør det og/eller fordi samfunnets og majoritetens normer og verdier tilsier det, er ikke godt nok. Flesteparten ønsker å ikke skille seg ut, gå i mot ”strømmen” og bli oppfattet som rar og merkelig. Å gjøre nettopp dette kreves en viss indre styrke. En styrke som i mange tilfeller har godhet, sannhet, rettferdighet og søken etter sannhet som drivkraft.  Det finnes ingen ond religion, bare onde mennesker. 

Religion
Mine syn 

Hinduismen

Føles som en såpeopera av guder som gifter seg, slåss, er utro, får barn osv. 
Tror på reinkarnasjon, som etter mitt syn har flere problemer. Ut ifra teorien om reinkarnasjon blir du født på ny ut ifra hvordan du opptro i ditt forrige liv.
Hvordan har det da seg at det forekommer økt kriminalitet de siste årene? Det vil da si at menneskene blir verre og verre? Burde ikke menneskene ha en forbedring i deres væremåte og vesen i og med at populasjonen i verden er sterkt økende, flere og flere menneskesjeler blir født? Og burde ikke også India, som er landet med størt andel mennesker som tror på dette, ha en befolkning som er på "topp"? Som alle andre religioner, har også denne en del gode elementer, som troen på den evige Gud, et liv etter døden og viktigheten av å være et godt menneske. Likevel virker ikke religionen som helhet særlig tiltrekkende og den mangler en del logikk. Forvirrende og kaotisk.


Buddhismen

En fin og ren religion/filosofi basert på fredelighet, indre ro og balanse. Erkjenner ingen Gud. Dette syntes jeg er problematisk, samtidig som vi må huske at læren avkrefter heller ingen Skaper. Handler hovedsakelig om at begjær og egoisme er årsaken til lidelsen og at målet er å komme ut av denne lidelsen/gjenfødelsen og inn i en tilstand som kalles nirvana. Ja det finnes mye lidelse, men må ikke glemme at det også finnes mye vakkert og godt i denne verden. Er livet egentlig en lidelse? Jeget er i følge Buddha en illusjon og må bli tilintetgjort. Noe annet jeg vil nevne som for de fleste overser, et at kvinnen i buddhismen har lavere status enn mannen på den måten at alle kvinner ønsker å bli reinkarnert som menn – det å være mann blir sett på som et høyere nivå enn det å være kvinne! Opprinnelig så var også klosteret kun for menn – men ikke i dag. Et annet aspekt med buddhismen, er at hvis man går inn i tekstene, så finner man at Siddharta Gautama aldri har benektet Guds eksistens, og han var også klar på å aldri bli tilbedt, noe han garantert gjør blant flere buddhister idag. Det kan være store muligheter for at Siddharta Gautama – Buddha – den opplyste, var ett sendebud ifra Gud til det folkeslaget som levde i India på den tiden, og så har indisk kultur og menneskene forandret og formet religionen gradvis etter sine ønsker/behov. Mennesker er ikke perfekte. Dette er mine tanker. Flere av prinsippene i Buddhismen kan man finne i blant annet islam.


Jødedommen

Tror på den éne Gud. Erkjenner ikke Jesus som Messias, og ville derfor korsfeste ham nettopp for å stadfeste dette. De kunne ha enkelt drept ham, men hvis en mann i det jødiske samfunnet ble korsfestet, var det et tegn på Guds forbannelse. Godtar ingen skrifter eller bøker som er kommet etter toraen. Aviser derfor det nye testament. I tillegg, jødedommen er svært lite universell i den grad for at du teknisk sett skal være en jøde, må du ha en jødisk mor. Etter min mening, hvis det skulle finnes én sann religion ifra Gud, måtte dette være en religion for hele menneskeheten, og i tillegg beskyttet ifra menneskelig korrupsjon og feil. Det er logisks at Gud avslutter med en perfekt religion. Hvis du i det hele tatt ønsker å konvertere til denne religionen, er dette en svært  lang og krevende prosess. Kan dette være den sanne religionen – den rette vei? I tillegg når er det ikke for eksempel så mye informasjon om selve læren i religionen, sammenliknet med diverse andre religioner.


Kristendommen

Godtar heller ingen åpenbaring etter sin egen bibel. De første kristne trodde og fulgte Jesus Kristus og dermed i senere tid kalt for kristne. Jesus utalte aldri et navn til den religionen han kom med, men han bekreftet og gjentok tidligere åpenbareringer, noe som videre vil si at han videreførte Guds religion for oss mennesker. Kristendommen er i grunnen en svært fin religion. Men hva er egentlig kristendommen et produkt av den dag i dag? Bibelen er som de fleste vet en samling av flere ulike tekster, som har blitt endre på og korrupt opp gjennom hundrevis av år. Hva sa egentlig Jesus? Hvem var han egentlig? [1] Mange tiltrekkes også av kristendommen på grunn av dens enkelhet – det eneste man i grunnen trenger å gjøre er å tro på Jesus Kristus. Han ble korsfestet for deg og vil frelse og redde deg hvis du tror på ham. Dette virker svært tiltalende og innbydende – vakkert. Hvis ikke du tror på ham à ikke frelst à helvete. Men i kristendommen handle alt om konseptet kjærlighet, noe som de fleste mennesker tiltrekkes av. Helvete styrer man unna. Hovedproblemet for meg ligger i at Gud var i et menneske, et menneske var Gud samtidig som at det menneske tilbad Gud og var Guds sønn osv. Fornuftig? Eller kanskje litt forvirrende? Det eksisterer også andre problematiske elementer ut ifra mine vurderinger.



3 kommentarer:

  1. "Det finnes ingen ond religion, bare onde mennesker."


    Som Steven Weinberg så sant sier det:

    "With or without religion, good people can behave well and bad people can do evil; but for good people to do evil—that takes religion."

    Og det er fordi det finnes ondskap i alle religioner, inkludert islam. Men dessverre er det sjelden dere troende vil innse det, for ofte er ondskapen i religionene forkledd som godhet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det kan absolutt stemme det, og ut ifra hvor mange religioner det finnes i vår fantastiske verden i tillegg til ulike tolkninger, så burde setningen vær mer nyansert!
      MEN du glemmer noe annet som også er vesentlig:

      "...But for bad people to do good – that takes religion.”

      Alt er relativt. Jeg mener stekt at de fleste religioner (i hvertfall islam hehe) har en god kjerne, og det har jeg etter min oppfatning og 1,5 milliarder andre mennesker i verden godt nok grunnlag for å uttrykke.

      Anyways, veldig hyggelig at du i det hele tatt gidder/orker å lese hva jeg (etter sikkert din mening utrolig hjernevaka og "lost" person) skriver. Gjerne fortsett med det hvis du vil vite hva islam i kjernen går ut på og still gjerne kritiske spørsmål! :)

      Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett